Coronaåtgärder på Capri

Folkhälsomyndighetens och regeringens uppmaningar till svenska folket gäller så klart också oss som andelsägare i Brf Capri. Vi tror fortfarande att vistelsen på Capri kan vara ett bra sätt att undvika möten med smittade personer, då vi utgår från att vi som andelsägare inte åker hit när vi känner oss det minsta sjuka. Känner du dig krasslig, har någon sjukdom som är extra känslig för Covid-19 eller är över 70 år räknar vi med att du följer Folkhälsomyndighetens råd att stanna hemma. Med andra ord symptomfri. Resandet till Capri sker sälla kollektivt, men tänk ändå på att inte stanna till för raster på platser med mycket folk. Covid-19 kan finnas hos personer som inte alls visar några symptom (artikeln uppdaterad 2020-06-23)

Många andelsägare har inte haft möjlighet att komma hit på grund av de restriktioner som finns runt Covid-19. Trots detta är det nästan fullt med bilar på vår parkering. En ovanlig och trist syn är att det är så få, nästan inga alls, bilar med dansk eller norsk registreringsskylt. När andelsägaren inte kan nyttja sin vecka har det istället kommit många symptomfria människor till Capri för att hyra ett hus. Det betyder att det är många människor som ska hålla fysiskt avstånd från varandra både i husen och på stranden. Nu såhär i vecka 26 med fint väder verkar det fungera rätt så bra.

I servicehuset har vi skyltar som påminner om att hålla avstånd och det finns också handsprit. Poolen är öppen då vi utgår från att vi också på pooldäck ser till att hålla avståndet och inte blir för många personer samtidigt. Max 50 personer gäller också h är. Däremot har vi stängt omklädningsrummen och bastun. Personalen på Capri hinner inte med att övervaka och städa dessa ytor i den utsträckning som krävs under Coronapandemin. Som anläggning har vi ansvar för att hindra smittspridning, vilket är orsak till att vi vidtar dessa åtgärder.
Fortsatt gäller den som har det minsta lilla symptom på någon sjukdom alltid ska stanna hemma. Framför allt undvika nära kontakter med andra människor. Covid-19 kan ge lindriga symtom som liknar en förkylning, så det är viktigt att vara vaksam. Många av oss andelsägare är över 70 år och där gäller att vi bör begränsa kontakter med andra människor så långt det går under en tid framöver, enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

För att för att minimera riskerna att coronaviruset Covid-19 sprids och för att säkerställa en trevlig och
trygg vistelse på Capri har vi vidtagit följande åtgärder.

Servicehuset
- Vi har kommit överens med vår städfirma om att vara extra noga med städningen av servicehuset – här kommer rengöringen
utökas med att desinfektionssprit på beröringsytor i hela huset, så som till exempel receptionsdisk, handtag, dörrar, bord
och stolar, strömbrytare mm. – Kort sagt alla ställen som vi kan tänkas beröra.
- På alla offentliga toaletter finns rikligt med tvål och engångshanddukar (som alltid)
- Bastun är stängd tills vidare, liksom omklädningsrum.
- Poolen är nu öppen för boende på Capri. Var inte för många i poolen samtidigt och håll fysiskt avstånd till varandra på
pooldäck.
- För att påminna andelsägare, gäster och personal har vi också satt upp affischer med förhållningssätt för god handhygien.

Stugor
- Efter varje boendevecka uppmanar vi de som städar husen själva att följa våra städinstruktioner noga.
- Vi desinficerar handtag, knoppar, spolknappar, strömbrytare och andra ställen där händer kan tänkas
beröra
- Så länge vi har tillgång till desinfektionsmedel ska också toaletten, handfaten och duschutrymmet
desinficeras

Stranden och klipporna
- Också här är det viktigt att vi håller det fysiska avståndet till varandra. Vi har märkt att det kan samlas rätt många personer på bryggan för bad, fiske eller krabbfisk. Tänk till om avståndet även i dessa situationer.
- Strandkiosken är öppen - Håll även här avståndet i kön.

Bestämmer du dig för att inte komma till Capri under den här tiden är vi tacksamma om du kontaktar receptionen i god tid med besked. På så sätt kan vi hyra ut din andelsvecka till någon som önskar fira hemester på vårt fina Capri.

Dela på...